27.10.2013

En smakebit på søndag - nr. 42

FAILED PSYCHOLOGY"You have deep-seated survival anxieties. And you don't like bigots, bullies, snobs or hypocrites. Subconsciously there are many people you hate."

"Consciously, sir, consciously," Yossarian corrected in an effort to help. "I hate them consciously."

26 kommentarer:

 1. En fantastisk bok. Tänk att uppfinna ett uttryck som lever kvar i årtionden :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig, den er strålende. En god kombinasjon av humor og dybde.

   Slett
 2. Spennende smakebit! Har plutselig hørt veldig mye om den boka i det siste - sikkert på høy tid å faktisk få lest den. Høres ut som en fascinerende bok.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler den på det sterkeste. Den er rett og slett utrolig morsom og tragisk samtidig. Litt i samme gate som serien M*A*S*H, men råere.

   Slett
 3. Viktig å få det klart fram;-)

  Fine søndag!

  SvarSlett
 4. Det här är en av mina favoritböcker. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er en av mine favoritter også, en knallgod bok. Tror jeg skal ta et dypdykk i bloggverden for å finne ut om svenske eller norske bloggere har skrevet innlegg om den.

   Slett
 5. Yay! , fordi jeg gleder meg så til du skal skrive omtale, og at du er tilbake!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, det er ganske lenge siden jeg leste den, så omtale kan bli en utfordring. Prøver i første omgang å lokke folk til å lese den ved hjelp av smakebit, men omtaleskriving vil gi meg en unnskyldning til å kikke litt mer i boken, så det skjer nok sikkert en gang. Får ta for meg Rush først.

   Slett
 6. Jag läste den här för ett tag sen och den var inte lätt att komma in i. Tror inte det hade varit lättare på engelska:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Humoren er jo ganske spesiell, kanskje det er det som gjør boken vanskelig å komme inn i?

   Slett
 7. Tack för den roliga smakbiten! :) Det här är en bok som jag har hört mycket bra om, men ännu inte läst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du liker den type humor tror jeg du bør lese boken en gang. Bare vær forberedt på at den har sine seriøse øyeblikk den også, krigshumor dekker som regel over mye jævelskap.

   Slett
 8. Har inte läst den, men efter din smakbit kan jag nog fundera på saken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg innbiller meg at det finnes norske bokbloggere som har skrevet om boken, og det finnes sikkert svenske også. Kanskje noen av dem kan overbevise deg helt? :)

   Slett
 9. Har ikke lest denne boken selv ennå, men har hørt mye om denne boken så jeg får vel ta en nærmere titt på tenker jeg. Tusen takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør det, den er knallgod. Man må like humoren for å like boken, men gjør du det er den genial. Og selvsagt ogå ganske trist til tider, det er en krigsbok tross alt.

   Slett
 10. Är osäker på om jag har läst den här eller inte, men funderar på att läsa den någon gång, och då lär det väl visa sig om det blir en omläsning, nyläsning eller både ock ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke alltid like lett å huske, har hatt et par slike tilfeller jeg også. Heldigvis er det ikke så farlig å lese bøker på nytt så lenge de er gode.

   Slett
 11. Tyckte inte om den här. Verkar vara ganska ensam om det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tviler på at du er alene om det. Humoren er, som jeg har nevnt, ganske spesiell, jeg tviler på at alle er like begeistret. De som ikke likte M*A*S*H tror jeg neppe vil like denne, kanskje annet enn de som synes M*A*S*H ble for snillt eller for tamt.

   Slett
 12. Den här boken har jag börjat på flera gånger men aldrig kommit vidare i ;-) Men det känns verkligen som om jag borde läsa den! Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan jo være det ikke er din type bok, men om du likte smakebiten kan du kanskje gi den en sjanse til :)

   Slett
 13. Mash, men råere? Det tror jeg må være det støreste salgsargumentet noen kunne sendt min vei for Catch 22, labben :)

  Hyggelig å se deg dele en smakebit igjen. Når det gjelder svenske favoritter så er nok de jeg leser oftest selv bloggere som ikke er med i utfordringen. Gjerne av de som leser ungdomsbøker. Men av de som er med i smakebitene er Marikas bokdagbok en av de bloggene jeg er imponert over med tanke på variert litteratur. Marika leser klassikere, krim, tegneserieromaner, kioskromaner, "helt ukjente for meg" - romaner, Nobelprisvinnere med mer. Bare ta en titt i venstre meny på bloggen hennes så vil du se at dette er en allsidig leser: http://bokmarika.blogspot.no/

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, da gleder jeg meg til Catch-22 omtale på bloggen din! Nå fikk jeg for øvrig lyst til å se Mash igjen, selv om det ikke er veldig lenge siden sist.

   Tusen takk for tips, det så ut til å være mye interessant på den bloggen! Skjønner godt hvorfor du er imponert over variasjonen i det hun leser. En blogg jeg definitivt skal kikke mer på :)

   Slett