15.03.2012

Februarstatistikk

Dette innlegget har jeg vegret meg for å skrive, for februar var den dårligste lesemåneden jeg har hatt siden jeg begynte å blogge. Statistikken kan gjennomgås kjapt og enkelt:

- Jeg leste tre bøker i februar:
 1. Julian Barnes - England, England
 2. Richard Wiseman - Paranormalitet
 3. Philip Pullman - Northern Lights
- To fikk terningkast 5, en fikk terningkast 4.

- Alle forfatterne er britiske.

- Alle forfatterne er menn.

- Sidetall lå på mellom 250 og 400. Ganske standard, med andre ord.Siden det ikke ble så mye å skrive om fra februar tar jeg en gjennomgang av litteraturmålene mine for 2012. Hvordan ligger jeg an?

1. Fullføre alle bøkene i Lines lesesirkel.
Her ligger jeg godt an. Har fullført de to første bøkene og er godt i gang med den tredje.

2. Fullføre ti bøker fra 1001-listen, ikke medregnet bøkene i Lines lesesirkel.
På dette punktet ligger jeg foran skjema. Har fullført to 1001-bøker som ikke er med i lesesirkelen, nemlig The Kreutzer Sonata av Tolstoy og The Master and Margarita av Bulgakov. I tillegg holder jeg på med en tredje, The Vicar of Wakefield av Oliver Goldsmith, og planlegger å lese flere i mars.

3. Lese åtte bøker skrevet av Charles Dickens.
I år har jeg kun lest en, men jeg tror jeg skal klare å nå målet likevel. Satser på å lese en til før sommeren starter, for så å lese tre i sommer og tre i høst/vinter.

4. Lese ti faktabøker.
Jeg har lest to. Fortsetter jeg med en i måneden klarer jeg kanskje tolv. Men det spørs om jeg rekker å lese faktabøker i mars.

5. Lese 100 bøker i løpet av året.
Jeg kommer ikke til å klare det i år, med mindre jeg leser sinnsyke mengder etter 1. juni. Jeg rekker over altfor lite nå som jeg skriver masteroppgave, og jeg har i tillegg en del tykke bøker på leselisten, som vil kunne ødelegge for dette målet. Jeg går for kvalitet over kvantitet i år, selv om jeg normalt liker å få til begge deler. Har lest 12 bøker så langt, burde ha lest over 20.

6. Lese åtte bøker i Discworld-serien.
Jeg har ikke lest en eneste en så langt i år. Tror jeg sparer Pratchett til de travleste mai-dagene. Da kan det være fint med noe lettlest og morsomt innimellom innleveringsstress.

7. Lese ti bøker fra Jorden Rundt på 200 Bøker-utfordringen.
Jeg har ikke oversikt i det hele tatt. Skal se nøye på dette målet når jeg får tid, men regner med at de ti bøkene må leses etter 1. juni, med mindre jeg snubler litt tilfeldig over nye land før den tid.

8. Lese de nominerte til Booker-prisen.
Dette kan ikke gjøres før vi vet hvem de nominerte er, og det blir nok i sommer en gang. Regner med at jeg leser alle og koser meg med dem, som jeg gjorde i fjor.


12 kommentarer:

 1. Åh, jeg elsker His Dark Materials! Det blir artig å lese hva du synes om den første boka.

  Og du er tydeligvis mye flinkere til å følge litteraturmålene dine enn jeg er.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte den veldig godt. Den var helt annerledes enn noe annet jeg har lest tidligere, og det likte jeg =)

   Jeg har vært flink på noen av dem, men Jorden Rundt-utfordringen har blitt helt glemt. Nå skal jeg jukse litt...

   Slett
 2. Du kan trøste deg med at februar er den korteste måneden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Men likevel en dag lenger enn de to forrige årene. Jeg trøster meg heller med at jeg ikke skriver masteroppgave neste februar.

   Slett
 3. Jeg trodde aldri at det skulle komme en måned da du og jeg leste like mange bøker. Jeg nyter det derfor så lenge det varer, for jeg regner med at du kommer sterkere tilbake denne måneden.

  I går fikk jeg tilsendt Julian Barnes-boka. Jeg har anbefalingen din friskt i minne, og gleder meg til å lese den. Er bare usikker på hvilken jeg skal lese først, Barnes eller Claudel. Begge er uansett blant mine topp fem på prioriteringslisten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kun lest tre bøker denne måneden også, men så er vi kun halvveis enda. Jeg skal lese ferdig Ringeren og en annen klassiker, og muligens også lese Claudel.

   Av de to vil jeg si at Claudel er min favoritt, og Brodeck den beste av bøkene jeg har lest av dem. Men Barnes er ikke mye dårligere.

   Slett
 4. Hvordan liker du The Vicar of Wakefield?

  Fikk nettopp Fornemmelsen for slutten (The Sense of an Ending) av Julian Barnes tilsendt fra Cappelen. Blir spennende å få lest den når jeg har fått unna noen pensumbøker. Hadde store planer om å lese England, England. Vi får se etter denne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke lest mer enn 30 sider enda, men jeg liker den så langt, uten at jeg helt skjønner hvordan historien kommer til å utvikle seg. Syns det er morsomt at jeg nesten ikke merker forskjell på livet til familien før og etter alle pengene deres forsvant. Ser for meg en Pride and Prejudice likende jakt etter menn til døtrene (helst fra Thornhill-familien), uten særlig mye stolthet eller fordommer. Ser for meg at moren og døtrene kunne trengt litt mer av begge deler, men vi får se...

   Det var en fryd å lese The Sense of an Ending. England, England var mer som en tur på berg- og dalbane. Anbefaler den første, men ikke den andre. The Porcupine var også en god Barnes-bok. Har du spennende bøker på pensum?

   Slett
  2. Kjente den dårlig samvittigheten over alle bøkene jeg leste men ikke skrev om i 2011 komme sigende.
   The Sense of an Ending hadde fortjente et innlegg!

   Denne gangen har jeg planer om å lese bookerbøkene, likte godt sirkelen ifjor, selv om jeg kun rakk å lese bøkene (noen av dem) i etterkant. Har ennå ikke rukket over SisterBrothers, men både din og Clementines anbefaling er solid plantet i bakhodet.

   Slett
 5. Hurra for at du skal være med på booker-lesing! =D

  Det var veldig gøy i fjor, selv om et par av bøkene var langt under forventet nivå. To nye favoritter gjorde det verdt de timene jeg slet med de dårlige.

  Og ja, The Sense of an Ending hadde fortjent et innlegg. Men, det er vanskelig å rekke over alt. Kafka-novellen In the Penal Colony hadde fortjent et innlegg fra meg i år, men jeg jukser og linker til Line sitt. Hennes innlegg var til gjengjeld så strålende at alle som leser det bør få lyst til å skaffe seg novellen umiddelbart.

  SvarSlett
 6. Håpe mars måneden din blir en fin lesemåned:) Februar måned for min del bestod bare av 2 leste bøker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Var de to gode bøker? Kvalitet over kvantitet, selvsagt! Men jeg ønsker mer lesetid enn jeg hadde i februar. Ønsker deg en god lesemåned resten av mars =)

   Slett