23.03.2010

Bokklubb

I går kveld ble jeg inspirert av blogginnlegget til Julie og meldte meg inn i en bokklubb. Valget falt på Litteraturklubben Epp, hovedsakelig fordi jeg likte utvalget av bøker der bedre enn de andre jeg vurderte. Nå går jeg spent å venter på velkomstpakken min, som består av:

- 4 stk termokrus (forskjellige farger)
- Doris Lessing: Det Synger i Gresset
- Mircea Cartarescu: Orbitor. Venstre Vinge
- Irène Némirovsky: Hett Blod
I tillegg bestilte jeg en Epp minnepenn med lydbokversjonen av Axel Jensens roman Epp (aldri hørt om boken, men ble nysgjerrig siden bokklubben er oppkalt etter den), som kun kostet 10 kroner.

Til slutt må jeg si at jeg bøyer meg i støvet og har nå bestilt Min Kamp 1 av Karl Ove Knausgård. Jeg hadde aldri planer om å lese Min Kamp bøkene, men min nysgjerrighet har tatt overhånd. Nå håper jeg bare at jeg blir like begeistret som resten av Norge. Dessuten har vi leseeksemplar på jobben av nr. 2 og 4, så jeg slipper å kjøpe alle om jeg liker den første. Hvorfor vi ikke har nr. 1 og 3 aner jeg ikke.

Jeg er spent på de tre bøkene i velkomstpakken min. Doris Lessing har jeg kun lest en bok av før, og den fenget ikke helt, men har lest andre blogger som lovpriser akkurat den boken jeg skal få i velkomstpakken, så jeg gleder meg til å prøve den. Mircea Cartarescu har jeg aldri hørt om, men boken virker interessant. For en sampoler som meg vil bøker som omhandler autoritære regimer som regel vekke interessen. Irène Némirovsky holder jeg på å lese en bok av nå (The Courilof Affair), som jeg liker godt så langt. I tillegg har jeg tidligere kjøpt Storm i Juni, som er den romanen jeg tror hun er mest kjent for. Blir spennende å prøve forskjellige bøker av denne forfatteren, for hun skriver godt, og jeg har inntrykk av at romanene hennes favner mange forskjellige tema.

Hvor lang tid det tar før pakken er i postkassen min (eller på postkontoret mitt) vet jeg ikke, men jeg gleder meg til dagen den kommer :)

7 kommentarer:

 1. Nå så jeg plutselig at vi heter det samme. (Og så lurer du på hvorfor i alle dager jeg tror det, når jeg heter Lena). Det er fordi jeg egentlig ikke heter det, men har blitt kalt det av familie og venner siden jeg var bitteliten;)

  Gratulerer som Epp-medlem!

  SvarSlett
 2. Jeg meldte meg inn i EPP i jula, og er veldig fornøyd! De har flotte bøker som månedens utsendelse, og selv om jeg hadde bestemt meg for å avbestille alle tilbudene, så har jeg latt meg friste flere ganger :) Termokrusene er søte og anvendelige:)

  SvarSlett
 3. Beatelill: Det er kjekt å høre at du er fornøyd :) Jeg tror nok jeg kommer til å bli fornøyd også. Så litt på tidligere bøker som har vært månedens utsendelse og det så veldig bra ut.

  Men må man avbestille tilbud? Nøyaktig hva er det de sender ut hver måned hvis du ikke avbestiller? Jeg trodde det kun var månedens bok de sendte.

  Lena: Hvordan begynte folk å kalle deg Lena? Det passer egentlig som et kort navn for Ann Helen :) Jeg har bare aldri hørt det før. Men mine kallenavn har som oftest ikke så mye med navnet mitt, eneste er et par venninner som kaller meg Annie.

  SvarSlett
 4. Beatelill: Eller var det månedens bok du mente var tilbudene kanskje?

  Vet du forresten hvor mye man må betale for frakt når man får månedens utsendelse?

  Ble litt mange spørsmål, men syns det var litt lite informasjon på nettsiden, greit å kunne spørre et annet medlem :)

  SvarSlett
 5. Min ette år eldre bror greide ikke å si Ann Helen, så da ble det Lena. Og så var det i gang;

  Flere som har møtt meg via broren og mannen min (som også kaller meg Lena) har sagt sånt som "Hva er det folk kaller deg når de sier navnet ditt veldig raskt?" Da har de snappet opp at noen har sagt Ann Helen til meg:)

  Annie er jo fint:)

  SvarSlett
 6. Mircea Cartarescu ble jeg kjent med da jeg plukket med meg novellesamlingen "Nostalgien" fra et tilbudsbord i fjor sommer. Jeg forelsket meg totalt i den boka!

  Lånte derfor "Orbitor, venstre vinge" på biblioteket, men kom ikke gjennom den før den måtte leveres. Det er en veldig spesiell bok. Tidvis glimrende, tidvis utrolig tung. Likevel, jeg har planer om å lese hele, og også de to påfølgende bøkene i trilogien.
  Har forøvrig skrevet om opplevelsen av boka her: http://elbakken.blogspot.com/2009/10/en-merkelig-leseopplevelse.html

  SvarSlett
 7. Høres ut som det skal bli en interessant leseropplevelse ihvertfall. Men det spørs om ikke jeg burde vente til etter eksamen med å begynne på den, hvis den er såpass tung. I så tilfelle er det greit å kunne bruke god tid, lese sakte og fordøye skikkelig.

  SvarSlett