27.11.2016

Blogge jevnlig - hva må til?

Her er den dystre statistikken over min kapasitet til å blogge de siste seks årene:

2010: 185 innlegg
2011: 230 innlegg
2012: 62 innlegg
2013: 17 innlegg
2014: 23 innlegg
2015: 17 innlegg
2016: 6 innlegg

Jeg tenker på meg selv som en bokblogger, men jeg har faktisk ikke blogget regelmessig siden 2011. Etter et travelt halvår med masterskriving våren 2012 har jeg falt helt av og ikke klart å finne igjen den gode bloggeflyten jeg hadde i 2010 og 2011. Fulltidsjobb og sosialliv må selvsagt ta sin del av skylden, men jeg har da likevel nok tid til å lese litt bøker, se en haug med filmer og serier samt bruke et deprimerende antall timer på mobilspill. Det burde med andre ord være mulig å finne tid til blogging likevel. Så hvorfor har jeg ikke gjort det da? Kanskje jeg ikke egentlig liker å blogge, jeg bare prøver å tvinge meg selv til noe jeg føler jeg burde gjøre? Nei, tviler på det. De gangene jeg har skrevet innlegg og kommet litt inn i det igjen (for så å falle av igjen ganske kjapt etterpå) har jeg storkost meg. Ikke bare synes jeg det er gøy å skrive, det er også utrolig kjekt å være en del av bokbloggmiljøet. Som blogger får man flere boktips enn man burde, inspirasjon til tusen og en og annen streng beskjed om å faktisk lese de bøkene man sier man skal lese, delta i de lesesirklene man sier man skal delta i. Problemet er sånn ca det som Silje skrev så fint

"Det er rart dette her, når det går så lang tid mellom et blogginnlegg og et annet, så blir terskelen for å komme i gang igjen så uendelig høy, ja, nesten uoverkommelig. Det er forferdelig dumt, for er det noe jeg virkelig liker her i verden så er det å skrive, men jeg merker at terskelen nå er blitt så høy - og med det også kravene jeg setter til mine egne innlegg - at jeg blir helt lammet."


Jepp. Sånn er det. Og løsningen er? Senke kravene og blogge oftere. Finne igjen den gode bloggeflyten og så heller øke kravene når det er blitt en vane å blogge regelmessig. Dum som jeg er går jeg hardt ut og sier at jeg i siste del av 2016 skal blogge hver eneste dag jeg ellers ville fått tid til å spille mobilspill og se serier (som jeg vil tro blir ca. hver dag, minus 8. desember). Men det betyr at kravene for hva et blogginnlegg skal inneholde blir senket betydelig. Og det gjør ingenting. Poenget er å komme inn igjen i det som pleide å være tidenes gøyeste hobby. Jeg følger derfor Lises råd til Silje:

"Skriv kort, skrive bare det du vil, skriv Siljete (eller Labbete i mitt tilfelle) og rett fra deg sjæl (eller meg sjøl på godt bergensk)."

Det går ikke alltid å vente til januar med å begynne på nyttårsforsettene, noen ganger må man begynne når man blir inspirert. Takker Silje, jeg gjør et nytt forsøk på å være en bokblogger. Jeg lover for øvrig å faktisk skrive noe om bøker etter hvert, ikke bare om blogging. Stay tuned..

(Er det forresten noen som kan tipse meg om gode bokblogger som har dukket opp de siste årene? De gode gamle har jeg fremdeles kontroll på - dog har jeg en del lesing å ta igjen)

19 kommentarer:

 1. Velkommen tilbake ❤ Vi får hjelpe hverandre med å holde trykket oppe. Gleder meg til å lese flere innlegg fra deg igjen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Veldig god plan å hjelpe hverandre. Det er så gøy å blogge, så det er synd å komme så ut av det at det er vanskelig å begynne på igjen.

   Slett
 2. Eg hadde nesten avskrevet deg i bloggosfæren også dukker du opp igjen som eit spøkelse i natta, så glad for det!

  Eg har ingen konkrete råd for å starte å blogge igjen - eg klarer såvidt ei veke utan blogging, og ingen nye bokblogger såvidt meg bekjent.

  Eg håper dog at du skriver litt om Robert Seethaler-boka du har lest, og håper du er med og leser litt internasjonal Booker til våren :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du er så motivert for blogging. Det vil jeg bli igjen også.

   Seethaler boken skal jeg klare å skrive litt om. Jeg tror han kan bli en ny favoritt. Må sjekke om det finnes flere bøker av ham som er oversatt.

   Jeg tror nok jeg kommer til å lese noen av de nominerte til den internasjonale bookerprisen. Jeg har egentlig lyst til å lese noen i forkant også i år, så kommer til å følge med på Goodreads-listen.

   Slett
  2. Eg har allerede kikka på den, og finner fleire bøker som er oversatt til norsk lenge før til engelsk. Om dei blir nominert blir spennande!

   Slett
 3. Hurra!

  Nå må jeg sette meg ned og telle antall innlegg pr år, er tilnærmet 100% sikker på at jeg aldri har vært i nærheten av 62, kanskje 25 i mine glansdager?

  Sitter med mange av disse tankene selv, går jo rundt og definerer meg selv som bokblogger når sannheten er at jeg verken blogger jevnlig nok, eller faktisk blogger om bøker når jeg endelig blogger...

  Uansett, jatakk til lavterskelblogging, - nå satser jeg på å bli dratt med i dragsuget, - kanskje målet mitt skal være å poste et innlegg for vært syvende du poster? Høres rett ut. Jeg kommer forøvrig ikke til å la bloggingen går utover primærhobbyen min, altså Candy Crush.

  SvarSlett
  Svar
  1. Edit: Nå har jeg telt litt, og hvis dette innlegget er inkludert i dine 6 har jeg faktisk blogget mer enn deg i år (7). Værsåsnill og ikke blogg mer før jeg har fått presset ut et innlegg, på forhånd takk.

   Slett
  2. Hvis jeg når målet mitt om å blogge hver dag jeg har tid, og du blogger for hvert syvende innlegg jeg legger ut får du sikkert skrevet i underkant av ett innlegg i uken ut året! Så det er en god plan.

   Har du presset ut et innlegg nå? Jeg har nemlig skrevet et til..

   Candy crush har vært primærhobbyen min litt for lenge (brett 953 Soda Saga), så nå er det tilbake til blogging.

   Slett
  3. Det viktigste først. Jeg har ikke begitt meg ut på Sodaopplegget, men er på lvl 1353 i den vanlige varianten. Målet mitt for permisjonsåret er å nå igjen utviklingen og bli ei sånn ei som sitter å venter på nye lvls.

   Ellers har jeg ikke fått presset ut et innlegg ennå, men har til min store glede telt feil, har skrevet 12 (!) innlegg så langt i år, og kan det med ro en stund til..

   Slett
  4. Da har du tre innlegg igjen før du må presse ut et eget. Jeg mistenker at du må ha et klart i løpet av helgen ihvertfall, kanskje litt før.

   Soda er best! Holder på med Jelly også, men Soda ruler!

   Slett
 4. Jeg beregner meg selv som en hyperaktivblogger til tross for et gjennomsnitt på 1-2 innlegg pr.mnd, for det meste skravling, forkledd som anmeldelser, if you say it is - it is.

  Min første tanke, etter gleden av å få alle frafalne tilbake, var å kaste ut biosirkellasso, rope høyt om IS OG SNØ, i desember, men tok meg i det. Her gjelder det å gå stille i dørene, ikke skremme, ikke si et ord om Paringslek, eller Everest. Shhhhh.......
  , ihvertfall ikke nevne hvor dark and twisted 2017kategoriene ser ut til å bli
  SHHHH,,,,

  (= ju&huhu)

  SvarSlett
  Svar
  1. Finn meg en bok som er like spennende som Frozen in Time - eventyrere i is og snø, så er jeg med! Lover jeg, som alltid. Lyver jeg som alltid også? Ikke hvis jeg finner en eventyrerbok. Nansen og Amundsen teller ikke.

   Mulig jeg må ta en liten kikk på 2017 kategoriene. Men det var det med omtaleskriving da. Kanskje skravling forkledd som biosirkelanmeldelser kan være tingen.

   (later som om jeg ikke så noe om Paringslek)

   Slett
 5. Hurra for bloggeroppstandelse både her og der. Jeg har heller ikke blogget særlig mye de siste årene egentlig, men holder meg jevnt på et innlegg i måneden, soen ganger flere, sålangt 16 i år. Blogging hver dag kommer jeg aldri til få til, men kanskje jeg skal prøve en gang i uken nå i desember etter inspirasjon fra deg:-) Lykke til! Jeg skal lese om en seriemorder fra Alaska i biosirkelen, men kommer nok som vanlig ikke til å bli ferdig siden det er lydbok. Jeg har i hvert fall begynt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en gang i uken er jo supert! Jeg klarer ikke hver dag merker jeg, men jeg begynner å komme litt inni det igjen likevel. Får se om jeg våger meg på en omtale snart.

   Bruker du lenger tid på å høre lydbøker enn å lese vanlige bøker eller er det bare vanskeligere å finne passende tid til å høre på lydbok i forhold til å finne tid til å lese bok?

   Slett
  2. Først og fremst det siste. Jeg har så kort vei til jobb, så det blir for liten tid til høre nesten. Før tok jeg buss til og fra og hørte først og fremst da og litt mer når jeg ble hektet. Det tar tid å bli hektet når man hører så lite om gangen. Håper krim kan gjøre nytten, eller true crime denne gangen. Håper på omtale snart, men er fornøyd med det jeg får på bloggen din!;-)

   Slett
  3. True crime burde jo være spennende nok for lydbok, men en hver bok er vanskelig å bli engasjert i når man kun får lest litt om gangen. Jeg har slitt med det med vanlige bøker også.

   Skulle vi forsøkt å få til tvangslesekafe med middag denne måneden? Jeg har ikke vært med på noen måneder, men har lyst til å få til et treff før jul, og siden det er jul hadde det vært koselig å gjøre litt mer ut av det - middag og et glass vin for eksempel. Har du tid? Jeg kan legge ut innlegg om det på facebook senere.

   Slett
 6. Jeg er seint ute til denne festen, men ville bare si HURRA! :)

  SvarSlett