03.08.2012

Julistatistikk

I juli har jeg lest følgende bøker:

1. F. Scott Fitzgerald - The Great Gatsby
2. Douglas Adams - Mostly Harmless
3. Connie Willis - To Say Nothing of the Dog
4. Egil Foss Iversen - Ørnens Skygge
5. Patricia C. Wrede - Dealing with Dragons
6. Friedrich Dürrenmatt - Uhellet
7. Evelyn Waugh - Decline and Fall


Ingen måned uten hund. Juli-innslaget: Fine Echo i kurven sin.

Land
Hele tre amerikanere. Kan ikke huske sist jeg leste så mange amerikanere på en og samme måned. I mitt forsvar har den første amerikaneren skrevet en klassiker og den andre er minst like anglofil som meg og kunne faktisk gått for å være brite (jeg trodde hun var det). To briter befinner seg på listen, en sveitser (min første sveitser, Hurra!) og en norsk debutant. Forfattere fra eksotiske land er fremdeles skuffende nok helt fraværende, får se om det dukker opp noe mer eksotisk enn Sveits i løpet av august.

Terningkast
Ingen dårlige bøker denne måneden. The Great Gatsby, Ørnens Skygge og Decline and Fall fikk terningkast fire. Gode bøker, men ikke bøker jeg tror jeg kommer til å lese på nytt, ikke bøker jeg elsket. Likefullt god underholdning. Satser på å få skrevet bokomtaler om både Ørnens Skygge og Decline and Fall. The Great Gatsby har Clementine skrevet et meget godt innlegg om.

To terningkast fem: Dealing with Dragons og Uhellet. Begge ukjente (for meg før jeg kjøpte dem), begge strålende på hver sin måte. Samleomtale av Wrede sin serie kommer når de fire bøkene er lest, omtale av Uhellet kommer forhåpentligvis snart (før jeg glemmer for mange detaljer).

To terningkast seks: Mostly Harmless og To Say Nothing of the Dog. To bøker som utvilsomt fortjener favorittstatus. En rar og passende slutt på Hitchhiker's-serien og en herlig britisk sci-fi, tidsreisende, Jerome K. Jerome-elskende roman. Connie Willis sin bok er den eneste juli-boken som har blitt omtalt på bloggen så langt.

Kjønnsfordeling
To kvinner på juli-listen, definitiv forbedring fra juni. Tre hvis man regner med min feiltagelse angående kjønnet til EVELYN Waugh.

Sjanger
Jeg har vært innom norsk nazi-krim, science fiction, eventyr, eventyr, komiske bøker og bøker med klassikerstatus. God variasjon med andre ord.


Nok et juli-innslag: Hund spiser Flodhest som grynter som en gris.

Ellers har jeg begynt med et luddig prosjekt: jeg har kjøpt meg en notatbok hvor jeg skriver litt om bøkene jeg leser, skriver ned sitater jeg ønsker å huske og skriver ned tanker underveis og etter jeg har lest en bok. På den måten blir det lettere å skrive omtaler når jeg ligger litt etter. Dessuten er det gøy å skrive for hånd. Eneste problemet er at det kan bli vel mye sitater å skrive ned fra gode bøker. Lager eselører på annenhver side i boken jeg leser nå, Toilers of the Sea av Victor Hugo.

Bokkjøp-posten hopper jeg over denne måneden for det har blitt aaaltfor mye slikt.

12 kommentarer:

  1. Jeg har og en sånn skrivebok. Fra Moleskine, hvor det bare er å fylle ut. Jeg har nettopp begynt på min tredje. Elsker å ta slike notater for hånd.

    SvarSlett
    Svar
    1. Både praktisk og gøy, ingen dum kombinasjon =)

      Slett
  2. "Hund spiser flodhest som grynter som en gris."

    Jeg dør av misunnelse. Slik notatbok har jeg også, jeg har faktisk flere. Det starter alltid bra, også glemmer jeg det - og tenker at alt jeg trenger er en NY notatbok, i en annen farge, så vil alt ordne seg, og jeg vil bli superflink til å notere. Den nyeste er gul og fra Søstrene Grene.

    SvarSlett
    Svar
    1. Flodhestgryntingen er grei, den er ikke så plagsom. Echo har et monster som lager en grusom pipelyd. Den kaller vi for UTEleken.

      Lett for at man faller av slike prosjekter, men jeg skal gjøre mitt beste for å holde på akkurat dette prosjektet. Kan bli ganske hendig i forhold til bloggingen =)

      Slett
  3. Me too! Er veldig glad i notisboken min :-) en myk og deilig Moleskin.

    ..og takk for at du brukte ordet "luddig" .. er jo egentlig Bergenser fra langt tilbake, men det hadde jeg helt glemt :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Artig at det er flere enn meg som er glad i å skrive i notatbøker. Spesielt det å skrive ned og ta vare på sitater synes jeg er gull verdt.

      Bergenser fra langt tilbake? Eksilbergenser som ikke har vært hjemme på mange år eller født i Bergen, men nesten aldri bodd der? Eller eventuelt None of the Above? Ble nysgjerrig =)

      Jeg er forresten ikke flink til å tenke over hvilke uttrykk som kun brukes i Bergen. Jeg trodde "boss" var et helt normalt norsk ord til jeg var godt oppi tenårene.

      Slett
  4. Nummer to!! Eksilbergenser. Jeg er født i Bergen og bodde der til jeg var tidlig i tenårene, men har ikke bodd der siden. Jeg er der svært sjelden, for all familien min er i Oslo eller i utlandet. Likevel er Bergen verdens fineste by, jeg har beholdt dialekten --og sier fremdeles "boss" ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Imponerende at du har klart å holde på dialekten siden du flyttet fra byen i såpass ung alder. Mamma sin bestevenn er også eksilbergenser og alle ungene hans har østlandsk dialekt, men den eldste bytter til bergensk når hun snakker med bergensere.

      Vi får se om ikke vi kan arrangere bokbloggtreff i Bergen i 2013, så får du en unnskyldning til å reise tilbake til verdens fineste by =)

      Slett
  5. Høres nå da ut som at du har fått lest litt ihvertfall. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Litt har det blitt, men jeg kunne stadig ønske at jeg hadde mer lesetid!

      Slett
  6. Sånn notatbok har jeg også hatt store planer om å starte med, men jeg kommer aldri helt i gang. Er likevel fornøyd med at jeg endelig har begynt å markere gode sitater med blyant i margen, det hjelper veldig når innlegg skal skrives etterpå.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er en god begynnelse. Jeg lager eselører for å markere sitater, noe som ikke er helt ideelt. Derfor er en notatbok et steg i riktig retning. Ingen flere eselører (forhåpentligvis).

      Men da må jeg faktisk skrive ned sitatene med en gang jeg leser dem. Kanskje litt usannsynlig. Det blir nok noen eselører til...

      Slett