28.02.2012

Mammutfangsten

I år er jeg særdeles fornøyd med mammutfangsten min. Det var kun en bok jeg ikke fikk, og de jeg fikk virker veldig fine.

Jeg har lenge vært på jakt etter gode bøker om Første Verdenskrig. Det finnes uttallige romaner, biografier, oppslagsverk, historiebøker o.l. om Andre Verdenskrig, mens den første virker overraskende nok ganske oversett. Willmott sin flotte bok la jeg ikke merke til da jeg kikket gjennom mammutkatalogen, men snublet heldigvis over den da jeg priset varer på jobben. Min mor hadde heller ikke sett den i katalogen, men da hun så min ble hun grønn av misunnelse og MÅTTE ha den. Heldigvis for henne hadde Notabene et eksemplar igjen. Det er virkelig en praktbok, både med bilder, illustrasjoner og masse informasjon. Et fantastisk fint oppslagsverk.


Et annet oppslagsverk jeg måtte ha var Geologica. Jeg er en person som kunne blitt evig student så lenge jeg hadde hatt økonomi til det. Jeg vet om mange studier på SV- og HF-fakultetet som jeg gjerne skulle tatt. Nylig begynte jeg å kikke på MatNat for å finne ut om det var noen spennende realfagsstudier, og jeg falt pladask for Geologi og Geofysikk. Skulle jeg studert realfag ville det nok blitt et av de fagene (eventuelt Kjemi). Desverre har jeg ikke økonomi til å bli evig student, og kan dermed ikke fordype meg i geologiske studier. Det jeg derimot kan gjøre er å lese i Geologica, for å lære på fritiden. Boken er svær, nydelig og den virker veldig oversiktlig. Et knallkjøp.Jeg er hundefrelst, og alle hundemennesker bør ha et fint hundeoppslagsverk i bokhyllen. Cappelen Damm sin store bok om hunder er oversiktlig og grei, og den har hele fire sider om Dachshunder, noe jeg setter pris på. Men så finnes det jo tross alt ni forskjellige dachser, så de burde få ekstra oppmerksomhet.
Pakistan fanget min interesse etter at jeg leste en meget interessant fagartikkel om landet i forbindelse med pensum til et fag som heter Demokrati og Demokratisering. I ettertid har jeg ikke lært noe mer om Pakistan gjennom pensum eller selvvalgte oppgaver, men nå kan jeg i det minste lese litt om landet utenom alt det faglige. Forhåpentligvis er det en spennende bok om et spennende land.


Dette blir den andre boken jeg leser av Jáchym Topol, og jeg ser frem til nok en sær men interessant leseropplevelse. Den første boken var dyster, grusom, ulik noe annet jeg hadde lest. Jeg ble fascinert. Forhåpentligvis gir denne et like sterkt inntrykk og forhåpentligvis er den litt mindre dyster.

Frances Hodgson Burnett er min barnebokfavoritt. The Secret Garden og The Little Princess har jeg lest om og om igjen og sett filmatisert. Burnett skriver nydelige barnebøker. Lille Lord Fauntleroy har jeg faktisk ikke lest, så jeg gleder meg til å utforske denne "nye" barnebokperlen.


Hvilke bøker kjøpte du på mammutsalget?

16 kommentarer:

 1. Jeg er bokblogger mot strømmen og har ikke kjøpt ei eneste bok på mammutten, selv om den hundeboka frister. Derimot har jeg vært på fretex idag og brukte hele 70kr.
  Jeg kjøpte Kongen på Fyllinga, ei av mine absolutt favoritter, andre gang jeg kjøper den, for jeg har det med å gi bort bøkene mine.
  I tillegg kjøpte jeg Gabriels Gave av han jeg aldri husker navnet på Hanufs?, Mansfield Park på norsk (for bookcrossing, jane austens må spres)og Graham Swifts Wish you were here.
  Det var alt jeg hadde plass til
  , og det teller vel som mammutt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det teller som fangst. Og det må jo være bra! Hanif Kureshi, eller noe sånt?

   Slett
 2. Fine bøker! Lurt å kjøpe slike bøker på salg, siden de koster en formue til vanlig. Jeg kjøpte Sofi Oksanen, Herta Müller, Douglas Adams og Stig Sæterbakken. Jeg bestilte på nett og fikk mine bøker allerede på lørdag. Uten å utsette meg for voldsomme fristelser i bokhandelen. Smart:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra for Oksanen (som jeg gleder meg til å lese) og Adams (som jeg ALLTID gleder meg til å lese). Det er ofte lurt å holde seg unna bokhandelen. Spesielt første mammutdagen. Da finner du lange køer med frustrerte mennesker som ikke har fått alle bøkene de vil ha.

   Slett
 3. Geologica ønsker jeg å få tak i også, men jeg vil veldig gjerne kapre den til enda lavere pris. Satser på at den er såpass smal at ikke alle kaster seg over den allerede nå.

  Hadde fem vekttall naturgeografi i forbindelse med samfunnsgeografistudiet, og det var fantastiske vekttall verdt gull :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke til med Geologica-letingen. Jeg fikk den for 187 kroner. Det var den verdt. Nydelig bok.

   Hva jobber du med? Hvor lenge studerte du samfunnsgeografi? Jeg har en merkelig trang til å studere noe annet nå, sikkert fordi jeg har holdt på med (nesten) det samme i seks år. Russisk blir gøy og annerledes, men Geologi fristet masse. Ikke at jeg hadde fått studieplass, for jeg har ikke realfag fra vgs, annet enn de obligatoriske.

   Slett
 4. Synes årets mammut var kjedelig, og de få bøkene som i og for seg hadde vært kjekke å ha i hylla, er dyre. Hele mammut synes jeg vel generelt er overpriset...

  SvarSlett
  Svar
  1. Mammut er alltid kjedelig, men leter du finnes det som regel alltid noen unntak =)

   Slett
 5. Jeg har ikke kjøpt en eneste bok på mammut i år, men jeg har lagt igjen litt penger på lanseringssalget på nettbutikken til Tanum (500 bøker eller noe til 49 kr). Jeg merker at jo mer vant jeg blir til utenlandske priser, jo vanskeligere blir det å se på mammutprisene som kupp. :P Ser allikevel at du har fått med deg spennende titler. "Geologica" og "Å gurgle tjære" høres interessante ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mammutprisene er ikke akkurat fantastiske i forhold til f.eks. Bookdepository. Men de bøkene jeg kjøpte klarte jeg ikke å holde meg unna. Anbefaler Geologica på det sterkeste hvis du er interessert i jordens utvikling. Topol er en interessant forfatter. Merkelig, men spennende.

   Slett
 6. Mummut? Hehe!

  (Har akkurat redigert x antall overskrifter i min egen blogg der jeg har skrevet "Lesi i ...", så jeg tillater meg å fnise litt over andres leifer også :))) )

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha jeg har ikke lagt merke til det før jeg leste kommentaren din. Fnis i vei, jeg fniste litt selv også ;)

   Slett
 7. Lille Lord Fauntleroy gikk på nrk for endel år siden. Kjempesøt! Jeg vil også på mammut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Burnett skriver herlige bøker. Det er fint å fremdeles ha noen til gode =)

   Slett
 8. Simon's Cat (49 kroner!) var i grunnen et funn, den kan brukes både til å bla i og kopiere til veggbilder og postkort;) Sosiale medier har jeg blogget om og likte godt, så den kjøpte jeg. Kjøpte også noen bøker som jeg ikke er sikker på om blir gaver eller ikke, så de er hemmelige...

  SvarSlett
  Svar
  1. Fine bøker på salg er geniale gaver. Det skulle jeg tenkt på, i forbindelse med bloggkonkurranse. Bloggen fyller to år snart, så da må jeg nesten ha giveaway!

   Slett