01.05.2010

Gleden ved å være medlem i bokklubb!

Jeg snek litt inne på nettsiden til eppklubben i dag, og oppdaget til min store glede at min første "månedens bok" er sendt og lander snart i min postkasse. Gleden ble litt dempet ved at neste månedens bok var en jeg ikke vil ha, nemlig Min Kamp 5. Siden jeg kun har den første og ikke har lest den enda syns jeg det var litt vel tidlig å kjøpe nr. 5. Men jeg er likevel storfornøyd med å snart få bok i postkassen, bokpakker er alltid spennende. Og månedens bok er:

T.S. Spivets Utvalgte Verker, av Reif Larsen.


Eppklubben skriver følgende handlingsreferat:

T.S. Spivet, som er døpt Tecumseh Sparrow, av alle ting, sitter hjemme på ranchen i Montana sammen med søsteren Grace. Moren, Dr. Claire, er naturvitenskapelig forsker på fortvilet jakt etter en sjelden bille. Faren driver gården og elsker gamle cowboyfilmer. Broren Layton er død, etter en skyteulykke på låven året før.

Telefonen ringer. Det er fra Smithsonian Institute i Washington DC, som har en ærefull meddelelse til unge og geniale T.S. Spivet: Han har vunnet den prestisjetunge Baird-prisen. En vitenskapelig bekjent av moren har sendt inn ungguttens detaljerte tegninger av biller, og instituttet vil nå premiere den fremragende vitenskapsformidlingen fra en bidragsyter som de tror er en voksen mann.

T.S. begir seg ut på en vill ferd over kontinentet, fra familiens ranch nord for Divide i Montana til Smithsonians ærverdige museumssaler.
Høres ut som en skikkelig eventyrbok, og den skal være full av tegninger og kommentarer i margen for å gi et godt innblikk i T.S. Spivet sin verden og reisen hans. Eppklubben skriver videre at "det er en stor bok som man må ta og føle på, bokstavelig talt. Den vekker til live både god gammeldags barnlig leseglede og lysten til å notere og klusse, og refleksjoner om vitenskap, nysgjerrighet og amerikansk ur-mytologi." Jeg kan ikke si annet enn at jeg venter i spenning ved postkassen, og håper på en stor leseropplevelse, eller i det minste en fantastisk reise. Det er lenge siden jeg har vært så spent på en bok.

I mellomtiden storkoser jeg meg med Arto Paasilinna og hans finske guder, og med en historie som er uendelig.

6 kommentarer:

 1. Er Min kamp 5 neste bok? Jippi! Jeg visste ikke at den var "klar" engang, har ikke hørt noe om den. Jeg avbestilte forøvrig T.S. Spivet, men bare fordi jeg har kjøpt så mange bøker i det siste. Den virker veldig spennende!

  SvarSlett
 2. Min Kamp 5 er neste bok ja. Du gleder deg? Jeg har ikke orket å begynne på de bøkene enda, men tenker jeg skal gjøre et skikkelig forsøk på Knausgård etter eksamen. Aner ikke om boken er i salg enda, men den kommer tydeligvis snart. Tar vel ikke mer enn noen uker før de sender ut boken fra eppklubben.

  Skjønner hvorfor du avbestilte, det blir ofte alt for mange bøker. Skal skrive omtale av boken etter jeg har lest den, så får vi se om du ombestemmer deg, eller om du blir glad for at du avbestilte den =)

  SvarSlett
 3. Morsomt å lese om. Aldri hørt om Reif Larsen (seriøst - ikke trykkfeil for Leif Larsen?) :o)

  SvarSlett
 4. Det er ingen trykkleif nei ;) Jeg ble nysgjerrig på navnet selv, men har ikke funnet noen forklaring på Reif. Det eneste jeg fant var en som skrev i en anmeldelse av boken at han hadde en oppdagelsesreisendes navn.

  SvarSlett
 5. Jeg gleder meg også til denne boken dumper i postkassen min. Knausgård har jeg ikke lest noe av og kommer nok heller ikke til å gjøre det i nærmeste fremtid, så har avbestilt den boken jeg :)

  SvarSlett
 6. Denne boka har jeg lest om og hatt veldig lyst til å lese, for så å glemme den bort. Sånn er det ofte. Men da Epp hadde den som hovedbok ble det plutselig veldig enkelt: ikke avbestill så kommer den hjem til meg.
  Knausgård har jeg også avbestilt. Har kjøpt den første, men ikke lest den. Så bok 5 står ganske langt bak i køen.

  SvarSlett