28.05.2010

Hva slags leser er jeg?

What Kind of Reader Are You?
Your Result: Obsessive-Compulsive Bookworm
 

You're probably in the final stages of a Ph.D. or otherwise finding a way to make your living out of reading. You are one of the literati. Other people's grammatical mistakes make you insane.

Dedicated Reader
 
Literate Good Citizen
 
Book Snob
 
Non-Reader
 
Fad Reader
 
What Kind of Reader Are You?
Quiz Created on GoToQuiz


Jeg syns "dedicated reader" hørtes mye bedre ut, kan jeg bytte til den? Ikke det at tittelen Dr. Haugen ville vært å forrakte, men siden jeg ikke studerer litteratur vil ikke min (eventuelle) doktorgrad handle om bøker. Jeg har i tillegg ganske høy toleranse for andres grammatiske feil, spesielt siden jeg er langt fra perfekt selv. Men jeg kan ikke nekte for at jeg forventer godt språk når jeg leser romaner og annen litteratur. Gjør ikke alle det?

Hvilken type leser er DU?

6 kommentarer:

 1. Jeg ble visst en "Dedicated Reader: You are always trying to find the time to get back to your book. You are convinced that the world would be a much better place if only everyone read more." Både "Literate Good Citizen" og "Obsessive-Compulsive Bookworm" fikk høy score også. :P

  SvarSlett
 2. Tror nok de fleste av oss bokbloggere vil få en kombinasjon av de tre. Men jeg syns "dedicated reader" hørtes så mye bedre ut enn "obsessive-compulsive bookworm" ;)

  Jeg har visst en liten boksnobb i meg også, men jeg prøver å lese variert (til en viss grad ihvertfall).

  SvarSlett
 3. Jeg fikk litt utslag på boksnobberi, jeg også. :P

  Jeg måtte forresten le av det ene spørsmålet, det om å miste kofferten når man er på ferie. For det lå jeg faktisk våken og tenkte på i natt. Mens jeg lå og stirret på den bunken bøker jeg har plukket ut som skal få være med meg til Skottland, tenkte jeg på hvor forferdelig det er om kofferten min blir borte. Jeg ofret ikke klær, sko eller smykker en tanke... Det er sikkert ikke sunt. ;)

  SvarSlett
 4. Haha da kan du ihvertfall trøste deg med at du befinner deg i Skottland, og dermed har tilgang på bokbutikker som sikkert er hundre ganger mer spennende enn de her hjemme. Men den gleden hadde nok ikke dukket opp helt med en gang - kun etter en del tårer og sikkert en god del høylydt banning også.

  Jeg har opplevd å få frastjålet sekken og vesken min på ferie i Frankrike (klesbagen min og toalettvesken min ble igjen). Da forsvant alt jeg hadde av lesestoff på turen utenom boken jeg holdt på å lese, som var Treasure Island av Robert Louis Stevenson. God bok, men altfor kort til å holde i resten av ferien. Gjett om det var enkelt å finne gode bøker på engelsk i Frankrike? Ikke det enkleste i verden nei..

  SvarSlett
 5. Uff. Kanskje ikke det mest ideelle stedet å finne engelske bøker, nei. :P Skottland renner over av bokhandlere og antikvariater, så jeg hadde nok funnet igjen alt ganske lett (og til en billigere penge enn her i Norge). Men allikevel! Skattene mine... :\

  SvarSlett
 6. Jeg lette desperat etter engelske bøker i en italiensk småby -det var heller ikke så lett. As God is my witness, aldri skal jeg undervurdere bokbehovet på ferietur igjen...

  *dedicated reader*

  SvarSlett