31.08.2010

O Lykke

Jeg må bare skrive et lite innlegg om min kjære Kindle, og det geniale amazon.com. Jeg har akkurat forhåndsbestilt boken Fall of Giants av Ken Follett, som kommer ut på engelsk 28. september. Boken blir sendt til min fine Kindle samme dag som den kommer ut (forutsatt at jeg husker å koble til wifi), til den nette sum av 11.99 dollar. Det som skjer er dermed følgende: Jeg får en flunkende ny bok, på over 1000 sider, uten å måtte vente en dag ekstra (etter at den er publisert) for så lite som ca 75 kroner. Er ikke det fantastisk?

Hvis jeg skulle bestilt den i vanlig format måtte jeg ventet de ekstra dagene det tar å sende boken til Bergen, jeg måtte betalt 125 kroner pluss frakt (som fremdeles er helt sinnsykt billig) og den hadde tatt masse plass i bokhyllen - en innbundet bok på over 1000 sider må være gigantisk. På norsk ville jeg måtte vente enda litt lenger på at den blir oversatt, og jeg vil tippe at prisen ville landet på 399 kroner (eller ca 300 kroner for meg, siden jeg jobber i bokhandel).

Misforstå meg rett, jeg elsker vanlige bøker. Jeg vil tippe at rundt 90 prosent av alle bøkene jeg kjøper er kjøpt i norsk bokhandel til norske priser, og det er snakk om fysiske bøker, ikke e-bøker. Det kommer nok ikke til å endre seg med det første. Men hvem kan ikke juble over denne geniale oppfinnelsen som gir meg billige nye bøker raskt? Jeg er strålende fornøyd =)

Her er forresten et utdrag fra amazon om hva Fall of Giants handler om:

Fall of Giants is his magnificent new historical epic. The first novel in The Century Trilogy, it follows the fates of five interrelated families-American, German, Russian, English, and Welsh-as they move through the world-shaking dramas of the First World War, the Russian Revolution, and the struggle for women's suffrage.

Thirteen-year-old Billy Williams enters a man's world in the Welsh mining pits...Gus Dewar, an American law student rejected in love, finds a surprising new career in Woodrow Wilson's White House...two orphaned Russian brothers, Grigori and Lev Peshkov, embark on radically different paths half a world apart when their plan to emigrate to America falls afoul of war, conscription, and revolution...Billy's sister, Ethel, a housekeeper for the aristocratic Fitzherberts, takes a fateful step above her station, while Lady Maud Fitzherbert herself crosses deep into forbidden territory when she falls in love with Walter von Ulrich, a spy at the German embassy in London...

These characters and many others find their lives inextricably entangled as, in a saga of unfolding drama and intriguing complexity, Fall of Giants moves seamlessly from Washington to St. Petersburg, from the dirt and danger of a coal mine to the glittering chandeliers of a palace, from the corridors of power to the bedrooms of the mighty. As always with Ken Follett, the historical background is brilliantly researched and rendered, the action fast-moving, the characters rich in nuance and emotion. It is destined to be a new classic.


Dette blir min første Ken Follett opplevelse. Krim og thrillere er ikke det jeg leser mest av, og jeg har enda ikke somlet meg til å lese Pillars of the Earth, selv om den står i bokhyllen. Men denne nye vil jeg begynne på med en gang jeg får den. Det virker som en bok jeg kan like godt, og denne positive omtalen hos bokdamen overbeviste meg om at dette er en bok jeg må lese. Er det andre som har erfaringer med Ken Follett?

3 kommentarer:

 1. Jeg har ikke lest noe av Follett, men kimer gjerne i jubelen over Kindle! Bare synd det er geobegrensninger på en av del av bøkene på amazon, som for eksempel Mockingjay. Frustrerende opplegg! Jeg skjønner rettighetsproblematikken, men likevel..

  SvarSlett
 2. Har du kjøpt Mockingjay? Hvis ikke kan jeg sende den til deg. Har en pdf-fil med den engelske utgaven, og pdf funker fint å lese på Kindle =)

  Men ja, jeg er enig i at de geografiske begrensningene er irriterende. Det er jo også mange bøker man ikke kan få til Kindle enda, men det bedrer seg hele tiden. Det er ikke lenge siden jeg oppdaget at jeg nå kan få masse Colin Dexter bøker til Kindle. Det var ikke mulig tidligere.

  SvarSlett
 3. Ken Follett var en av mine favoritter da jeg var yngre. Jeg har ikke lest de to siste bøkene hans, men kommer nok til å gjøre det etter hvert. Gleder meg til å høre hva du synes om denne!

  SvarSlett