25.07.2011

En annerledes uke

På søndag skulle jeg egentlig skrive en bokomtale. Sommerens (muligens) store høydepunkt, Senor Vivo and the Coca Lord, skulle anbefales til alle og en hver. Slik ble det ikke. Jeg var på jobb da de første nyhetene om bomben ble publisert i nettavisene på fredag, og det har aldri vært vanskeligere å fokusere på å hjelpe kunder som i de første to timene etter at regjeringskvartalet ble ødelagt. Den største sjokkmeldingen kom likevel ikke før jeg kom hjem fra jobb: en mann skyter ungdommer på Utøya. Og jeg våknet til samme beskjed som alle andre på lørdagsmorgenen - over 80 døde på Utøya. Det tallet er nedjustert nå, men tragedien kan ikke nedjusteres.

Det har vært en trist og sørgmodig helg for alle i landet, og de færreste blir vel overrasket når jeg sier at leselysten forsvant 22. juli 2011. Men den får jeg tilbake. Jeg er ikke direkte berørt av tragedien, men jeg føler med alle som har mistet noen. Med alle som måtte vente flere timer ved telefonen fredag, uten å vite om de noensinne ville høre livstegn fra sine kjære igjen. Med de som ikke kunne brydd seg mindre om fraværende leselyst fordi de aldri vil få barna sine tilbake.

Jeg skal bruke uken på å finne igjen lesergleden. Andre vil bruke uker, måneder og år på å finne igjen livsgleden.


3 kommentarer:

  1. Leselysten min er også helt borte. Det virker plutselig så meningsløst alt sammen...

    SvarSlett
  2. Jeg kommer også til å la bloggen min være stille denne uken. Kjenner ikke veldig for å blogge for øyeblikket,trenger en stille uke og vil heller bruke tiden på venner og familie.

    SvarSlett
  3. SV: Det er det samme her. Jeg klarte ikke konsentrere meg om noe i helgen. Jeg er snart ferdig med Senor Vivo and the Coca Lord og syntes det var en god ide å legge ut omtalen på søndag. Da er vi bare en uke forsinket.

    SvarSlett