01.11.2010

It's Monday! What Are You Reading?

Da var det mandag igjen, og ukens lesning har ikke blitt helt som forventet, men jeg har fullført en bok som har stått på leselisten siden mai.

Bøker jeg leste forrige uke:

- Jan Chr. Næss: Teodor Sterk
- Fyodor Dostoevsky: Crime and Punishment

Jeg begynte å lese Crime and Punishment i mai, men la den fra meg etter 150 sider. Den ble for tung midt i eksamensperioden. Jeg fant den frem igjen i sommer, men ga meg etter 50 sider til. Hvorfor vet jeg ikke. Da jeg fant den frem for tredje gang i forrige uke leste jeg de siste 300 sidene, og den fenget. Nå kan jeg ikke skjønne hvorfor jeg slet sånn med den i starten.

Bøker jeg anmeldte forrige uke:

- Johan B. Mjønes: Orkanger (terningkast 4)
- Jan Chr. Næss: Teodor Sterk (terningkast 3)

Jeg har vært litt treg med anmeldelser den siste tiden. Omtale av The Red Pyramid og Crime and Punishment kommer denne uken.

Bøker jeg leser nå:

- Aleksandr Solzhenitsyn: One Day in the Life of Ivan Denisovich
- Mario Vargas Llosa: The Feast of the Goat

Jeg avbrøt Den Lille Piken som Elsket Fyrstikker. Jeg tror det er en god bok, men den passet ikke helt til humøret, så jeg prøver igjen en annen gang. Og for de som lurer: jeg har ikke glemt min leseutfordring. En bok fra hvert tiår, fra og med 1800-tallet, hver måned. Jeg er litt forsinket denne måneden, men boken om Ivan Denisovich blir min oktoberbok, og den representerer 1960-årene. Før november er omme skal jeg få lest Castle Rackrent, fra 1800.

Bøker jeg planlegger å lese denne uken:

- Aleksandr Solzhenitsyn: One Day in the Life of Ivan Denisovich
- Mario Vargas Llosa: The Feast of the Goat
- Gaute Heivoll: Før jeg brenner ned

Forrige uke valgte jeg å heller bruke tiden på Crime and Punishment enn å lese ut de andre bøkene jeg var begynt på. Denne uken skal jeg lese ut de jeg holder på meg, og rekker jeg noe mer (begge bøkene er ganske tunge å lese, så det spørs vel) så har jeg veldig lyst å lese The Innocent av Ian McEwan og The Corrections av Jonathan Franzen. I tillegg har jeg tatt med hjem et leseeksemplar av Før Jeg Brenner Ned av Gaute Heivoll, og også denne håper jeg å få lest snart. Som dere ser har jeg alltid altfor optimistiske leseplaner...

2 kommentarer:

  1. Selv takk! Jeg ser ordene dine stiger gradvis. Spennende!

    SvarSlett
  2. De stiger desverre ganske sakte. Jeg bruker altfor lang tid på hver setning. 1667 ord per dag blir en utfordring. Har du komt i gang? =)

    SvarSlett