Dette året forsvinner fort. Jeg syns ikke det er lenge siden jeg måtte ta vekk leselisten fra 2010 og begynne med en blank liste for 2011. Nå har jeg lest 71 bøker, og det er kun fire måneder igjen av året. August har vært en fin lesemåned. Det ble en bok mindre enn i Juli, nemlig 10. Det er jeg fornøyd med.
Bøkene
- Louisa May Alcott: Little Women
- Joseph Conrad: The Heart of Darkness (audio)
- Terry Pratchett: Mort
- Louisa May Alcott: Good Wives
- Terry Pratchett: Sourcery
- Ismail Kadare: Hvem Fulgte Doruntine Hjem?
- Louis de Bernières: Captain Correlli's Mandolin
- Kazuo Ishiguro: A Pale View of Hills
- Marisha Pessl: Utvalgte Emner i Katastrofefysikk
- Jørgen Brekke: Nådens Omkrets
Kjønn
To kvinner, seks menn (eller tre kvinner, syv menn, hvis man teller antall bøker). Ikke så verst for å være meg. Men nok en gang er de fire beste bøkene skrevet av menn. Det må da være flere kvinner enn Némirovsky som kan havne på toppen av listene mine?
Terningkast
Stort sett 4 og 5 denne måneden, noe som ikke er så verst egentlig. Bøkene av de to kvinnene, Joseph Conrad, den ene av Terry Pratchett og Jørgen Brekkes krim fikk terningkast 4. Gode bøker, men ikke bøker jeg kommer til å huske godt eller lese om igjen (Conrad som et mulig unntak). Den første av Pratchett, pluss Kadare og Louis de Bernières fikk terningkast 5, som betyr at de har skrevet meget gode bøker. Kazuo Ishiguro har skrevet en brilliant bok, et mesterverk. Den fikk selvfølgelig terningkast 6.
Land
Tja, det har ikke akkurat vært en eksotisk måned dette heller. En nordmann, to amerikanere, fire briter og en mann fra Albania (som i det minste er litt eksotisk, dog ikke fra en annen verdensdel). Jeg må nok konkludere med at jeg har en stor forkjærlighet for britene. Jeg leser omtrent alltid flest briter, og tilsammen på et år er det nok en ganske kraftig overvekt av dem. Kall meg gjerne anglofil.
Sidetall
Halvparten kan man si har standardstørrelse, sånn ca. mellom 250 og 400 sider et sted. Tre av dem var korte: mellom 100 og 200 sider. To av dem var tykke: mellom 500 og 700 sider. Gjennomsnittet ligger nok på 300-350 sider vil jeg tro, som er helt normalt.
Tema
En blanding av humor, morallære, ære, sorg, krig, forvrengte minner, hemmeligheter og kjærlighet.
I september vil jeg lese flere klassikere og mer russisk. Jeg har kjøpt to bøker i Cappelens Petrusjka-serie, og jeg har kjøpt fire klassikere: The Kreutzer Sonata av Tolstoy, Dr. Jekyll and Mr. Hyde av Robert Louis Stevenson, Three Men in a Boat av Jerome K. Jerome og Dead Souls av Nikolai Gogol. Planen er å lese dem alle i september.
03.09.2011
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Jeg ligger etter både med oppsummeringer og med anmeldelser, har fortsatt bøker jeg leste i juni som ikke er anmeldt. Tror jeg kommer til å gjøre som deg, og lage en samlepost etterhvert på noen av de eldste.
SvarSlettSer frem til flere av anmeldelsene dine på august - bøkene :)
Jeg synes Albania er meget eksotisk! Er spent på å få høre hva du synes om Døde sjeler. Det er lenge siden jeg leste den, men jeg husket at jeg virkelig storkoste meg.
SvarSlettHer var det mye ukjent, både blant de leste og framtidige. Gleder meg til å lese russeromtalene!
SvarSlettAlbania er så eksotisk at jeg ikke visste de hadde litteraturproduksjon en gang,
(, eller var det en politisk ukorrekt vits? -))
Ser du allerede leser Russland Rundt på Tredje Klasse, det blir spennende å høre om den er verd å lese. Å dra rundt i Russland på plastkarte eller hvordan det nå skrives er herlig - det er den tryggeste reisemåten når man er ung. Masse vodka blir man tilbudt og godt selskap - og et frieri eller to. Jeg er også spent på de to andre russerne du skal lese, jeg er midt i en russisk periode nå:-)
SvarSlettBokelskerinnen: Samleposter kan være greit når det begynner å bli lenge siden bøkene ble lest. Man husker ikke alltid nok til å skrive veldig detaljerte omtaler, men det er likevel greit å få ned noen ord, spesielt hvis det er gode bøker man vil at andre skal oppdage.
SvarSlettHaruhi: Åh, nå gleder jeg meg enda mer til å lese Døde Sjeler. Hadde planer om å lese Tolstoy først, men jeg tror jeg går rett på Gogol i stedet.
Karin: Masse vodka og frieri høres ut som en dårlig kombinasjon, men man får nok en god del artige historier å fortelle i ettertid ;)
Jeg har store forhåpninger til bøkene fra Petrusjka-serien, og syns foreløpig at Russland Rundt virker interessant. Men jeg har ikke lest nok enda til å konkludere med om det er en god bok, eller bare et interessant tema.
Nå er det kun noen uker igjen til jeg begynner på russiskkurs, så det blir nok en (eller flere) russiskperioder på meg også fremover.
Ingalill: Hehe kan ikke si jeg vet om veldig mange kjente forfattere fra Albania, men så kan det være albanerne ikke vet om veldig mange kjente nordmenn heller (Ibsen og Hamsun har vel de fleste hørt om...).