27.04.2012

Livstegn

Som dere kanskje har merket har det vært helt dødt på denne bloggen en stund nå. Det har en naturlig forklaring: masteroppgaven skal leveres om en måned, og jeg har altfor mye igjen å gjøre. Det betyr at jeg så vidt har tid til å lese bøker, for ikke å snakke om å skrive om dem. Jeg har ikke gått lei blogging, jeg har bare ikke tid. Med en gang masteren er levert skal jeg ta igjen det tapte, og det skal bli herlig! Jeg kommer nok ikke til å delta i Lines lesesirkel for april eller mai, men jeg kommer til å lese bøkene og blogge om dem i løpet av sommeren, for når 2012 er over skal jeg ha lest alle de tolv bøkene. Noen få innlegg blir det kanskje før 1. juni. Jeg holder på å skrive om en fabelaktig novellesamling av Stefan Zweig, og jeg har lest flere gode bøker i mars og april som jeg håper å få ned noen ord om før sommeren. Jeg har også flere gode leseopplevelser i vente. For ti minutter siden fant jeg en pakke i postkassen fra Cappelen Damm, og jeg ble mildt sagt overrasket og lykkelig over innholdet i pakken:


Claudel er en av mine store favoritter, og Granskingen har jeg gått og ventet på siden Bokelskerinnen skrev om den for noen måneder siden. Jeg tror aldri jeg har vært så glad for et leseeksemplar. Jeg har nettopp lest Grå Sjeler av samme forfatter, så Granskningen vil bli spart til i sommer. Da skal den nytes. For dere som lurer på hva den handler om, les mer hos Cappelen Damm.
Cappelen Damm gir ut Petrusjka-serien som består av russisk samtidslitteratur. Jeg har enda til gode å lese noen av bøkene i serien, og det skal jeg endelig gjøre noe med. To har jeg kjøpt selv, og to fant jeg i postkassen min i dag. Den første fra postkassen har den fantastiske tittelen "Det var en gang en kvinne som forsøkte å drepe naboens barn". På Cappelen sin nettside kan man lese følgende om boken: "Denne boken fra forfatteren av Tiden er natt inneholder 19 fabler som tidligere er utgitt i tidsskrifter og tekstsamlinger. Samlingen, som er redigert av Keith Gessen og oversatt fra russisk til engelsk av Anna Summers, utkom først i USA. Ved å blande det mirakuløse med det makabre, og farge det med en ondskapsfull galgenhumor, likner disse forheksende fablene ikke på noe annet av det som skrives i Russland i dag." Denne gleder jeg meg virkelig til å lese!

"Eduard Kotsjergin ble født i Leningrad i 1937. Under krigen ble foreldrene arrestert, mens Eduard ble sendt til et barnehjem for «barn av folkefiender» i Omsk i Sibir. I 1945 flyktet han fra barnehjemmet og brukte seks år på flukten tilbake til Leningrad, der han til slutt ble gjenforent med sin mor. Med Stalin som gudfar forteller om denne flukten, i en stil som på en og samme tid er nøktern og autentisk, men med stor visuell rikdom." Nok en interessant bok i Petrusjka-serien. Jeg kunne plutselig ønske at jeg hadde betydelig mer tid til lesing fremover. Men det er lys i enden av tunnelen. Blir jeg ferdig til 1. juni har jeg to uker helt fri. Da blir det masse fjellturer med hunden, masse lesing og masse blogging. Blir jeg ikke ferdig kommer det til å bli en lang sommer, men da har jeg i det minste god tid igjen...

24 kommentarer:

 1. Lykke til med masterskrivinga! Har savnet innleggene dine, så jeg gleder meg til du er ordentlig tilbake igjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk =) Gleder meg til å være tilbake, for nå er jeg mektig lei master og skole. Vil helst være ute i solen og lese skjønnlitteratur, men må være inne på lesesalen å skrive.

   Slett
 2. Så kjekt da, med slike bokoverraskelser! :-) Det er en tid for alt, nå er det master for deg. Så blir det plutselig lesing og blogging igjen. Livet er langt og godt er det. Lykke til med innspurten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Innspurten blir hard, men jeg håper jeg klarer å bli ferdig. Det må være fullt fokus i mai.

   Bokoverraskelser er genialt, spesielt når det dukker opp så spennende bøker =)

   Slett
 3. Lykke til med innspurten! "Det var en gang en kvinne som forsøkte å drepe naboens barn" leste jeg på engelsk, den er god. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk =)

   Jeg syns det var noe kjent med boken, men jeg kom ikke på hva. Nå vet jeg det, for jeg husker godt at jeg leste omtalen din. Jeg har så vidt begynt på den selv. I og med at den har korte historier er den ideell å lese nå som jeg ikke har så mye lesetid.

   Slett
 4. Lykke til med skrivinga! Og bokoverraskelser er alltid gøy :-)

  SvarSlett
 5. Godt å "se" deg igjen! Krysser fingre, tær og hårstrå for at masteren din blir durabelig bra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat nå krysser jeg alt jeg har for at jeg skal bli ferdig. Men det hadde ikke vært dumt med et bra resultatet heller. For å være helt ærlig tror jeg at jeg graver meg ned i hagen hvis jeg får mindre enn B...

   Takk for dine kryss ;)

   Slett
 6. Lykke til med innspurten. Sommeren kommer til å bli helt super - med masteroppgaven ferdig levert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaaa! Tenk at jeg kan ha to uker helt fri etter å ha levert master. God motivasjon for å bli ferdig i tide.

   Takk =)

   Slett
 7. Masse lykke til i innspurten! Gleder meg til å se deg igjen her på bloggen når du kan puste ut og lese masse fine bøker du kan fortelle oss om!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk =)

   Tror jeg har masse bloggarbeid foran meg når masteren er levert, for de har endret på blogger, og det er en del ting jeg ikke finner igjen =( Må sette meg inn i det nye systemet.

   Slett
 8. Kjenner følelsen - og jeg skriver tross alt bare en bachelor. Grøss. Lykke til videre!

  Forelsket meg helt i tittelen på "Det var en gang en kvinne som forsøkte å drepe naboens barn", gleder meg til du får lest den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha jeg hadde den samme følelsen når jeg skrev bachelor, jeg også. Men da ble jeg ferdig. Uff, tenk hvis jeg ikke blir ferdig denne gangen...

   Ja, spennende tittel. Har kun lest noen få historier, men den virker bra så langt.

   Slett
 9. Lykke til med oppgaven! Den blir nok helt super, skal du se:-)

  Jeg fikk også Granskingen av Claudel og begynner å bli svært begeistret over å få tilsendt bøker på den måten. Overraskelse og kryss på ønskelisten samtidig. Jeg fikk dessuten en novellesamling fra Petrusjka-serien som heter "Støvler fulle av varm vodka" og en roman lagt til andre verdenskrig. Hallo? Det er så midt i blinken for meg at det er nesten skummelt. Nå venter jeg i spenning på hva jeg får neste gang.

  I likhet med deg har jeg mye å gjøre for tiden, og gleder meg bare til jeg får ryddet plass til både lesing og blogging igjen. Heldigvis får jeg nok tid før deg, det blir stas endelig å få lest Barnes, Claudel, osv.

  Veldig lykke til med siste innspurt! Jeg gleder meg til du får tid til å blogge igjen:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper du har rett, men jeg er ganske nervøs for ikke å bli ferdig.

   Haha, jeg tror utsendingene fra Cappelen kommer til å bli månedens posthøydepunkt fremover. De har truffet blink så langt!

   Jeg har sett at det har vært stille på din blogg også, når er du tilbake for fullt? Jeg leste forresten nettopp Monika sin omtale av The Moonstone. Basert på omtalen tror jeg ikke det blir lenge til jeg prøver å få tid til å begynne på den.

   Tusen takk! Jeg gleder meg også. Veldig.

   Slett
  2. Den nervøsiteten blir du ikke kvitt før du har levert, men den betyr ingenting underveis. Ikke undervurder hva du får til i innspurten, for det er ofte da alt løsner og ting faller på plass. Så lenge du sover om natten er alt ok:-)

   Jeg har samme opplevelse med utsendingene fra Cappelen Damm, det er det ene blinkskuddet etter det andre. Jeg har kikket litt på hva de utgir de neste månedene og tripper i spenning over hva de sender meg neste gang. Bra liste har de, og mye som kan passe min smak. Det er nesten som å være medlem i en bokklubb hvor man slipper å betale:-) Herlig!

   Jeg håper at jeg er tilbake for fullt igjen på bloggen nå, og at jeg får lest mye i mai. Moonstone skal jeg få lest snart, snart, det virker som en bok man bør få med seg før heller enn senere.

   Og igjen: Tvi-tvi!

   Slett
 10. Morsomt med overraskelser:) Ble nyskjerrig på boka du fikk, siden du likte forfatteren:) Lykke til med oppgaven, håper den blir så bra som du ønsker:) Ha en fin innspurtstid:)

  SvarSlett
 11. Lykke til med masteroppgaven! Innleggene dine er savnet så jeg ser frem til å lese mer du har skrevet til sommeren!
  Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
 12. Så får du ha lykke til med masteroppgaven. Jeg leverte min i 2008 - og husker hvor godt det var!

  SvarSlett
 13. Lykke til med masteroppgaven! Og så gleder jeg meg til mer aktivitet på bloggen din når oppgaven er innlevert! ;-)

  SvarSlett
 14. Tusen takk for alle lykkeønskninger =)

  Oppgavefristen er utsatt grunnet streik. Foreløpig frist er 5. juni, men jeg aner ikke om vi må levere da eller om fristen blir utsatt nok en gang hvis streiken varer lenge. Veilederne våre er nemlig tatt ut i streik, noe som er ganske problematisk for oss =(

  SvarSlett