07.01.2017

Jeg flytter

Bloggen min har flyttet fra Blogger til Wordpress. Dere som vil følge meg til ny plattform finner min nye blogg her. Alle innlegg og kommentarer fra denne bloggen - minus dette innlegget - er overført til Wordpress.


01.01.2017

Lesemål 2017

So please, oh PLEASE, we beg, we pray, Go throw your TV set away, And in its place you can install, A lovely bookshelf on the wall. 

- Roald Dahl

Biblioteket er på plass, men akkurat for øyeblikket er det lagringsplass for planker og verktøy som brukes for å fikse en vinduslekkasje med tilhørende fukt i veggen. Når det er ute av verden og jeg har fått mitt fine bibliotek tilbake er det første målet for 2017 å tilbringe mer tid der enn foran en tv-skjerm. Enn så lenge har jeg en god sofakrok som fungerer ypperlig til lesing, spesielt siden vi ikke har tv i stuen. Den største utfordringen er nok min Macbook Pro som har en tendens til å stjele en del oppmerksomhet. Blogging er en godkjent utenomlese-aktivitet som foregår på Mac'en, men å tilbringe en hel kveld med å se x antall episoder av The Big Fat Quiz for n'te gang og å spille mobilspill samtidig er ikke lenger godkjent. Men kanskje en episode kan gå bra..

Så til årets første store begivenhet: avsløringen av årets lesemål! I fjor var det i hovedsak lystlesning som gjaldt, i år skal det krysses i hytt og pine. Jeg skal gjennomføre følgende:

1. Lese 65 bøker
2. Fullføre minst 9 av 12 bøker fra utfordringen Back to the Classics
3. Lese to bøker av Dickens
4. Lese tre norske klassikere
5. Lese minst 7 av de nominerte til Bookerprisen
6. Lese minst 4 av de nominerte til den internasjonale Bookerprisen
7. Lese 10 bøker fra The Guardians liste over 1000 bøker man bør lese. Minst en fra hver kategori
8. Lese minst en bok skrevet av Stefan Zweig, Louis de Bernieres, Cormac McCarthy, P.G. Wodehouse og Colin Dexter
9. Lese Jane Eyre på nytt
10. Lese 10 non-fiction bøker

Hver måned skal det oppsummeres hva jeg har fullført og hva som gjenstår. Inspirert av Ingalill har jeg laget en liste over 25 bøker jeg har som mål å lese i år, de fleste er dekket av lesemålene. Listen finner dere her.

Nå kan det nye året begynne!